Medlemsavgift

Att vara medlem hos oss kostar just 149 kronor per månad. Du som också är med i facket betalar 140 kronor. Från och med den 1 januari 2018 sänker vi avgiften till 134 respektive 125 kronor per månad.

Det enklaste sättet att betala medlemsavgiften är med autogiro. Gör en anmälan redan i dag!

Autogiroanmälan online 

Du som har e-legitimation/BankID kan anmäla betalning med autogiro via vårt formulär här på webbplatsen och signera det direkt. Observera att vår anmälan bara avser dig som enbart är med hos oss i a-kassan.

Anmälan om betalning med autogiro för dig som bara är medlem i a-kassan 

Autogiroanmälan på din internetbank

Du kan också anmäla autogiro via din internetbank. Sök på ordet A-kassa när du är inloggad på din bank så hittar du oss. Uppge bankgironummer 5082-3434 som betalningsmottagare. Observera att avdraget endast kan göras från ett konto där du står som kontoinnehavare.

Har du inget BankID kan du fylla i och skicka oss blanketten autogiromedgivande som du hittar längst ner på sidan.

E-faktura

Du som har internetbank kan också ansöka om e-faktura från oss. Det är en elektronisk faktura där all betalningsinformation är förifylld när du öppnar fakturan för betalning i din internetbank. Allt du behöver göra är att ange vilket konto beloppet ska dras ifrån samt signera betalningen.

Sök på A-kassan för Service och Kommunikation på din internetbank för att hitta oss.

Pappersavi

I mitten av varje månad skickar vi en inbetalningsavi till den adress där du är folkbokförd för dig som inte har autogiro eller e-faktura. Avin gäller för innevarande månad och ska vara inbetald senast den sista i varje månad.

Saknar du inbetalningskort?

Om du enbart är medlem i a-kassan och saknar inbetalningskort så kan du skriva ditt 10-siffriga personnummer och 26 på slutet som OCR-nummer. Ta inte med bindestreck. Plusgironumret som du ska betala din avgift till är 968800-3.

Om du är ansluten till både a-kassan och förbundet kontaktar du Sekos medlemsavdelning på telefon 08-791 41 00 så hjälper de dig.

Tänk på att meddela din nya adress till Skatteverkets folkbokföringsregister om du flyttar. Vårt medlemsregister uppdateras via dem.

Betala i tid

Att betala avgiften i tid är en förutsättning för att du ska garanteras ett sammanhängande medlemskap - det upphör om det finns tre helt eller delvis obetalda medlemsavgifter vid ett månadsskifte.

Tänk på att det är du som medlem som ansvarar för att avgiften betalas i tid.

Om du inte har möjlighet att betala din avgift i tid är det viktigt att du kontaktar oss.

Lägre avgift för förbundsmedlem

Du som är medlem i både a-kassan och facket (Seko) betalar 140 kronor i månaden för ditt medlemskap hos oss.

Autogiro

Du som inte har BankID kan skicka din autogiroanmälan på papper.

Läs mer om e-faktura

Läs mer om e-faktura på www.e-faktura.com, bankernas gemensamma informationssida.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Cecilia Lundqvist
Kategorier: