Medlemsavgift

Att vara medlem hos oss kostar 149 kronor per månad. Du som också är med i facket betalar 140 kronor.

Det enklaste sättet att betala medlemsavgiften är med autogiro. Det är gratis, du slipper du hålla reda på förfallodagar och avgiften dras direkt från ditt konto. Anmäl autogiro redan i dag.

Autogiroanmälan online 

Du som har e-legitimation/BankID kan anmäla betalning med autogiro via vårt formulär här på webbplatsen och signera det direkt. Observera att vår anmälan bara avser dig som enbart är med hos oss i a-kassan.

Anmälan om betalning med autogiro för dig som bara är medlem i a-kassan 

Autogiroanmälan på din internetbank

Du kan också anmäla autogiro via din internetbank. Sök på ordet A-kassa när du är inloggad på din bank så hittar du oss. Uppge bankgironummer 5082-3434 som betalningsmottagare. Observera att avdraget endast kan göras från ett konto där du står som kontoinnehavare.

Har du inget BankID kan du fylla i och skicka oss blanketten autogiromedgivande som du hittar längst ner på sidan.

E-faktura

Du som har internetbank kan också ansöka om e-faktura från oss. Det är en elektronisk faktura där all betalningsinformation är förifylld när du öppnar fakturan för betalning i din internetbank. Allt du behöver göra är att ange vilket konto beloppet ska dras ifrån samt signera betalningen.

Sök på A-kassan för Service och Kommunikation på din internetbank för att hitta oss.

Pappersavi

I mitten av varje månad skickar vi en inbetalningsavi till den adress där du är folkbokförd för dig som inte har autogiro eller e-faktura. Avin gäller för innevarande månad och ska vara inbetald senast den sista i varje månad.

Saknar du inbetalningskort?

Om du enbart är medlem i a-kassan och saknar inbetalningskort så kan du skriva ditt 10-siffriga personnummer och 26 på slutet som OCR-nummer. Ta inte med bindestreck. Plusgironumret som du ska betala din avgift till är 968800-3.

Om du är ansluten till både a-kassan och förbundet kontaktar du Sekos medlemsavdelning på telefon 08-791 41 00 så hjälper de dig.

Tänk på att meddela din nya adress till Skatteverkets folkbokföringsregister om du flyttar. Vårt medlemsregister uppdateras via dem.

Betala i tid

Att betala avgiften i tid är en förutsättning för att du ska garanteras ett sammanhängande medlemskap - det upphör om det finns tre helt eller delvis obetalda medlemsavgifter vid ett månadsskifte.

Tänk på att det är du som medlem som ansvarar för att avgiften betalas i tid.

Om du inte har möjlighet att betala din avgift i tid är det viktigt att du kontaktar oss.

Lägre avgift för förbundsmedlem

Du som är medlem i både a-kassan och facket (Seko) betalar 140 kronor i månaden för ditt medlemskap hos oss.

Autogiro

Du som inte har BankID kan skicka din autogiroanmälan på papper.

Läs mer om e-faktura

Läs mer om e-faktura på www.e-faktura.com, bankernas gemensamma informationssida.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Cecilia Lundqvist
Kategorier: