Bild på medlemmar

Fotograf: Anna Simonsson

Välkommen till oss!

När du går med i vår a-kassa försäkrar du din lön. Det är en trygghet om du skulle förlora jobbet eller om du vill byta jobb.

Det är enkelt att bli medlem!

Fyll i vår medlemsansökan till a-kassan direkt och signera den med BankID. Har du inte BankID kan du fylla i din ansökan och själv skriva ut den eller välja att få den hemskickad för underskrift.

Vill du hellre sms:a oss så ringer vi upp dig och hjälper dig? Sms:a SEKOSAK till nummer 71350 så ringer vi upp dig så snart vi kan. Har du ett BankID kan du slutföra din ansökan i a-kassan direkt.

Vem kan bli medlem i a-kassan?

Det kan du som jobbar eller senast har jobbat inom någon av Sekos branscher. Här kan du läsa mer om vilka de är.

Du kan bara vara medlem i en a-kassa i taget och du får inte ha fyllt 65 år.

Vad kostar det att vara medlem i a-kassan?

Är du medlem i facket (Seko) kostar det 148 kronor per månad att vara medlem i a-kassan. Då ingår också fackets inkomstförsäkring. För dig som enbart är medlem i a-kassan kostar det 157 kronor. 

Hur betalar man?

Läs mer om hur du betalar avgiften till a-kassan här.

Medlemskap i fackförbundet Seko

Vår medlemsansökan gäller enbart för a-kassan. Du som är medlem i både a-kassan och fackförbundet Seko omfattas av Sekos inkomstförsäkring som kan ge dig mer i ersättning om du skulle bli arbetslös.

Ansök om medlemskap i fackförbundet Seko här.

Byta till oss från men annan a-kassa

Här kan du läsa mer om hur du gör när du vill byta till vår a-kassa från en annan a-kassa. Vi hjälper gärna till.

Arbetsmarknadspolitiska program

Du som deltar i arbetsmarknadspolitiska program via Arbetsförmedlingen får din ersättning utbetald från Försäkringskassan.

Vi råder dig att fortsätta att vara medlem i a-kassan eftersom din ersättning sänks till 223 kronor per dag om du avslutar ditt medlemskap i a-kassan när du deltar i programmet.

Därför ska du vara medlem i a-kassan

A-kassan försäkrar 80 procent av din inkomst för en lön upp till
33 000 kronor i månaden. Om du skulle bli arbetslös och uppfyller villkoren för rätt till ersättning kan du som mest få 1 200 kronor om dagen, fem dagar i veckan de första 100 dagarna. Hur stor din ersättning från oss blir beror bland annat på hur länge du varit medlem i a-kassan, hur mycket du arbetat samt vilken lön du haft.

Medlem i både a-kassan och facket? Då kan du få mer
Du som är medlem i både a-kassan och fackförbundet Seko och har tjänat mer än 33 000 kronor i månaden kan få en högre ersättning dina 100 första arbetslösa dagar tack vare Sekos inkomstförsäkring.

Läs mer om Sekos inkomstförsäkring som administreras av Folksam

Villkoren för ersättning från oss

För att du ska kunna få ersättning från oss krävs att du uppfyller vissa villkor. Läs mer om dem här.

Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan
Kategorier: