Bild på medlemmar

Fotograf: Anna Simonsson

Bli medlem hos oss

När du går med i vår a-kassa försäkrar du din lön. Det är en trygghet om du skulle förlora jobbet eller om du vill byta jobb.

Det är enkelt att bli medlem!

Fyll i vår medlemsansökan direkt. Med hjälp av BankID slutför du din ansökan direkt. Har du inte BankID kan du fylla i din ansökan och själv skriva ut den eller välja att få den hemskickad för underskrift.

Vill du hellre sms:a oss så att vi kan ringa upp och hjälpa dig? Sms:a SEKOSAK till nummer 73150 så ringer vi upp dig så snart vi kan. Om du har ett BankID tillgängligt när vi ringer så kan vi slutföra ansökan direkt.

Vem kan bli medlem?

Det kan du som jobbar eller senast har jobbat inom någon av Sekos branscher. Här kan du läsa mer om Sekos branscher.

Du kan bara vara medlem i en a-kassa i taget och du får inte ha fyllt 65 år.

Vad kostar det?

Är du medlem i facket (Seko) kostar det 125 kronor per månad. Då ingår också fackets inkomstförsäkring. För dig som bara vill vara medlem i a-kassan kostar det 134 kronor.

Hur betalar man?

Det kan du läsa mer om här.

Medlemskap i fackförbundet Seko

Vår medlemsansökan gäller enbart för a-kassan. Du som är medlem i både a-kassan och fackförbundet Seko omfattas av Sekos inkomstförsäkring som kan ge dig mer i ersättning om du skulle bli arbetslös.

Ansök om medlemskap i fackförbundet Seko här.

Byta till oss från annan a-kassa

Här kan du läsa mer om hur du gör när du vill byta till oss från en annan a-kassa. Vi hjälper gärna till.

Arbetsmarknadspolitiska program

Du som deltar i arbetsmarknadspolitiska program via Arbetsförmedlingen får din ersättning utbetald från Försäkringskassan.

Vi råder dig att fortsätta att vara medlem i a-kassan eftersom din ersättning sänks till 223 kronor per dag om du avslutar ditt a-kassemedlemskap under den tid du deltar i programmet.

Därför ska du vara medlem i a-kassan

Du som är medlem i vår a-kassa om fattas av ett skydd om du skulle bli arbetslös. Om du uppfyller villkoren för rätt till ersättning kan du få upp till 80 procent av din tidigare lön vid arbetslöshet, dock max 910 kronor om dagen.

Medlem i både a-kassan och facket? Då kan du få mer
Du som är medlem i både a-kassan och fackförbundet Seko och har tjänat mer än 25 025 kronor i månaden kan få en högre ersättning dina 100 första arbetslösa dagar tack vare Sekos inkomstförsäkring.

Läs mer om Sekos inkomstförsäkring som administreras av Folksam

Villkoren för ersättning från oss

För att du ska kunna få ersättning från oss krävs att du uppfyller vissa villkor. Läs mer om dem här.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Cecilia Lundqvist
Kategorier: