Därför ska du välja oss

Gul pratbubbla med texten "varför?".

Fem starka skäl till varför du ska välja Sekos a-kassa.

 1. A-kassan+facket=Trygghet

  Det är faktiskt sant. För dig som är medlem i både a-kassan och fackförbundet Seko ingår en inkomstförsäkring i medlemskapet. Inkomstförsäkringen innebär att du tillsammans med ersättningen från oss kan få upp till 80 procent av din faktiska lön under de första 100 dagarna om du skulle bli arbetslös. Sekos inkomstförsäkring har inget övre tak.

 2. Vi är professionella

  Inom ramen för den lagstiftning som styr vår verksamhet ser vi alltid till våra medlemmars bästa. Vi har många års samlad erfarenhet och vi kan arbetslöshetsförsäkringen på våra fem fingrar. Skulle du trots det ha en fråga som vi inte kan svara på så är vi snabba på att reda ut vad som gäller.

 3. Vi är tillgängliga

  Vi finns på telefon mellan klockan 08.00-16.00 fem dagar i veckan och vi har riktigt korta svarstider. Vi är dessutom snabba på att svara på dina frågor både på Mina sidor och på chatten. Chatten hittar du på startsidan på vår webbplats.

  Jämför oss gärna med andra a-kassor, det tål vi.

 4. Vi kan Sekos branscher

  Ingen annan a-kassa kan Sekos branscher bättre än vi. Vi vet när konjunkturen svänger och vi vet hur förutsättningarna ser ut inom Sekos olika verksamhetsområden. Den kunskapen är vi stolta över och den har du glädje av som medlem.

 5. Våra medlemmar gillar oss

  Varje gång vi frågar våra medlemmar vad de tycker om oss blir alltid lika glada när vi får svaret: De gillar oss. Vi gör ett bra jobb och vi erbjuder det du behöver när du blir arbetslös: kompetent och empatisk personal som hjälper till under omställningen mellan jobb.

  Ansök om medlemskap genom att klicka på den här länken. Gör det redan i dag så missar du ingen värdefull medlemstid. Välkommen till oss!

Så mycket kan du få i ersättning

A-kassan försäkrar 80 procent av din inkomst för en lön upp till
33 000 kronor i månaden. Om du skulle bli arbetslös och uppfyller villkoren för rätt till ersättning kan du som mest få 1 200 kronor om dagen, fem dagar i veckan de första 100 dagarna. Hur stor din ersättning från oss blir beror bland annat på hur länge du varit medlem i a-kassan, hur mycket du arbetat samt vilken lön du haft.

För dig som är medlem i både a-kassan och fackförbundet Seko finns det möjlighet att få en högre ersättning dina 100 första arbetslösa dagar, tack vare Sekos inkomstförsäkring.

Läs mer om inkomstförsäkringen som administreras av Folksam.