Om oss

A-kassan för Service och Kommunikation är en ekonomisk förening som organiserar medlemmar från nio olika branscher.

Vi är en fristående del av Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Vår huvudsakliga uppgift är att betala ut ersättning till ersättningsberättigade medlemmar. Det innebär att du som medlem omfattas av en ekonomisk försäkring.

Genom ditt medlemskap får du ett visst skydd mot inkomstbortfall om du skulle bli arbetslös under förutsättning att du uppfyller medlemsvillkoret samt att du uppfyller ett arbetsvillkor.

Professionell kunskap hos personalen

Förutom försäkringen erbjuder vi professionell kunskap om hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar. Kunskapen kommer dig till del i alla de kontakter du har med oss om du blir arbetslös. Vi har bra handläggningstider och riktigt god tillgänglighet med telefontider varje vardag. De allra flesta av våra medlemmar kommer fram till oss på telefon inom 20 sekunder.

Vårt servicelöfte till dig

Vi har ett servicelöfte till dig som medlem som vi är stolta över. Hos oss arbetar vi efter ledorden hjälpsamhet, förtroende, respekt och kunskap.

Ladda ner vårt servicedokument genom att klicka på länken så kan du läsa mer om den service vi erbjuder.

Organisation

Vi är ett 40-tal anställda som sitter utspridda på fyra kontor runtom i landet. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Växjö.

Här hittar du kontaktuppgifter till oss

Bäst skydd om du är medlem både hos oss och i facket

För att kunna får ersättning från oss om du blir arbetslös krävs att du är medlem. Du ansöker om medlemskap hos oss i a-kassan genom att fylla i vår webbansökan som du hittar länken till i faktarutan nedan.

Tänk på att du får det bästa skyddet i händelse av arbetslöshet genom att vara medlem både hos oss i a-kassan och i fackförbundet Seko. Då omfattas du av en inkomstförsäkring som ger dig 80 procent av din faktiska lön under de 100 första dagarna av din arbetslöshet.

Observera att du inte automatiskt blir medlem i fackförbundet Seko när du ansöker om medlemskap hos oss. På Sekos webbplats hittar du deras ansökan om medlemskap. Länken ligger i faktarutan nedan.

Ansök om medlemskap

Uppdaterad:
Sidansvarig: Cecilia Lundqvist
Kategorier: