Du har frågorna – vi har svaren

Att stå inför arbetslöshet kan väcka många frågor – ibland uppstår frågorna redan innan anställningen upphör och nya dyker upp under arbetslöshetens gång. Och vad händer egentligen när dagarna börjar ta slut och arbetslöshetsperioden går mot sitt slut?

Vi har svaren på det mesta. Och det du inte hittar svar på här kan alltid fråga oss på Mina sidor, på telefon eller mejl.

Vi har delat upp informationen i olika kategorier:

  1. Arbetslös för första gången - för dig som nyss blivit arbetslös.
  2. Under din arbetslöshet - för dig som går på ersättning.
  3. Din ersättningsperiod börjar ta slut - för dig som börjar få slut på dagar.
  4. Villkor och regler - fördjupad information om a-kassan. Läs gärna.

Under de tre första kategorierna finns en kort steg-för-steg-guide som beskriver det viktigaste vid varje situation. Från den sista punkten i guiden länkas du till en sida med mer information om de villkor och regler som gäller för att kunna ansöka om ersättning. Det är till den sida som vi länkar till från punkt fyra. Läs gärna vidare där.

Så här rapporterar du din tid på Mina sidor

Du som har rätt till ersättning från oss ansöker om det genom att skicka in en tidrapportMina sidor. Är du osäker på hur man gör? Kolla filmen.

Skyldighet att lämna uppgifter skyndsamt

En av förutsättningarna för att du ska få ersättning från oss är att du lämnar de uppgifter vi behöver för att kunna fatta ett beslut i ditt ärende.

Du ska också snabbt, senast inom 14 dagar, meddela oss när din situation förändras. Det kan exempelvis vara att du får ett jobb, ska börja studera, blivit sjuk, blir medlem i en styrelse eller när du ansöker om uttag av pension.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Cecilia Lundqvist
Kategorier: