Du har frågorna – vi har svaren

Att stå inför arbetslöshet kan väcka många frågor – ibland uppstår frågorna redan innan anställningen upphör och nya dyker upp under arbetslöshetens gång. Och vad händer egentligen när dagarna börjar ta slut och arbetslöshetsperioden går mot sitt slut?

Vi har svaren på det mesta. Och det du inte hittar svar på här kan alltid fråga oss om på Mina sidor, på telefon eller mejl.

Vi har delat upp informationen i olika kategorier:

  1. Arbetslös för första gången
  2. Under din arbetslöshet
  3. Din ersättningsperiod börjar ta slut

Under varje kategori finns en kort steg-för-steg-guide som beskriver det viktigaste vid varje situation. Från den sista punkten i guiden, Läs mer, länkas du till en sida med mer information om de villkor och regler som gäller för att kunna ansöka om ersättning från oss på a-kassan.

Använd sökfunktionen

Vår sökfunktion hjälper dig att på ett enkelt sätt hitta den information du söker. Ring eller e-posta oss om du behöver hjälp.

Mer information

Hittar du inte det du söker?
Vi har samlat allt som rör arbetslöshetsförsäkringen på en sida, så att du i lugn och ro kan söka dig fram. Läs mer här.

Har du testat våra frågor och svar?
På vår frågor och svar-sida svarar vi på de vanligaste frågorna vi får.

 

Skyldighet att lämna uppgifter skyndsamt

En av förutsättningarna för att du ska få ersättning från oss är att du lämnar de uppgifter vi behöver för att kunna fatta ett beslut i ditt ärende.

Du ska också snabbt, senast inom 14 dagar, meddela oss när din situation förändras. Det kan exempelvis vara att du får ett jobb, ska börja studera, blivit sjuk, blir medlem i en styrelse eller när du ansöker om uttag av pension.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Cecilia Lundqvist
Kategorier: