Snabbt från ansökan till beslut

När SVT Nyheter tittat närmare på genomströmningstiderna för landets a-kassor framgår det att vi på Sekos a-kassa är bland de snabbaste i landet. 

Publicerad:

- Det är jag jättestolt över -  för även bland våra medlemmar har arbetslösheten ökat rejält, säger Affe Mellström, kassaföreståndare.

I dagsläget tar det i genomsnitt fyra veckor till det att en ny arbetslös medlem får sin ersättning utbetald från vår a-kassa. Enstaka ärenden kan dock ta längre tid, oftast beroende på att vi inte har komplett underlag från start - men det finns också ärenden som kan gå något snabbare.

- Inflödet har ökat med nästan 40 procent under året men trots det har vi lyckats hålla korta genomströmningstider, säger Affe Mellström.

Det har gått tack vare en fantastisk personal som slitit hårt.

Tuff tid för alla a-kassor

Vårens medlemsanstormning, snabba regeländringar och hastigt ökade arbetslöshet har varit en utmaning för alla landets 25 a-kassor. I en färsk artikel ger SVT Nyheter bilden av en yrkeskår som fortfarande sliter hårt för att leverera en god medlemsservice.

Vissa yrkesgrupper har drabbats hårdare av arbetslöshet än andra, vilket gjort att vissa a-kassor haft ett betydligt högre tryck än andra. Där har medlemmarna fått vänta längre på sin ersättning, säger Affe Mellström.

Men det finns en solidaritet mellan a-kassorna som gör att vi hjälper varandra trots att alla sitter mer eller mindre i samma båt. Det är jag både stolt och imponerad över.

Uppdaterad: