Tack för era åsikter!

Vi är väldigt stolta och glada över det fina resultat vi fått när vi har frågat er som medlemmar om vad ni tycker om oss. 7 av 10 tillfrågade anser att de har stort förtroende för oss som a-kassa och allra nöjdast är kvinnorna och deltidsarbetslösa.

 

Publicerad:

Den senaste medlemsundersökningen som gjordes av Sifo Kantar i slutet av förra året visar att nöjdheten hos våra medlemmar ökar. Som a-kassa motsvarar vi i hög grad de förväntningar som ni som medlemmar har på oss och ni tycker att ni får den information ni behöver vid arbetslöshet. Dessutom är ni riktigt nöjda med den service vi ger.

- Arbetslöshetsförsäkringen som vi jobbar med är komplex och alla beslut vi fattar är inte positiva, därför jobbar vi extra mycket med hur vi bemöter våra medlemmar, säger Affe Mellström som är kassaföreståndare.

Bra tilltal och trevlig personal

Vi är mycket glada över att ni som medlemmar tycker att vi både har en trevlig ton och ett trevligt tilltal och att det över lag är enkelt att förstå oss när vi tar kontakt. 

- När det handlar om bemötande från vår personal ser vi att graden av nöjdhet har ökat det senaste halvåret, säger Affe Mellström.

- Vår personal är trevlig och kan ge svar på de frågor man har och vi är bra på att återkoppla och att visa förståelse för våra medlemmars utsatta situation.

Nästan hälften lånar pengar

När vi frågar om försäkringsregler är nöjdheten inte riktigt lika stor som när vi frågar om hur vi som a-kassa fungerar. Arbetslöshetsförsäkringen är lagstyrd och därmed inget som vi som enskild a-kassa har direkt påverkan på.

- Men även här ser vi en ökning av nöjdheten sedan i våras - och betydligt fler än tidigare säger att försäkringen erbjuder en god ekonomisk trygghet. Trots det måste nästan hälften av de tillfrågade låna pengar för att få ihop sin livssituation.

Totalt har 97 personer svarat på de frågor som Sifo Kantar har ställt.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Cecilia Lundqvist
Kategorier: