Så här tycker våra medlemmar om nya Mina sidor

Våra nya Mina sidor har nu varit igång i snart en vecka och flera av de medlemmar som varit inloggade på sidorna har tagit chansen att tycka till om den nya tjänsten. Några av de positiva svaren vi fått in är att nya Mina sidor är snyggt och bra, lättöverskådligt och att det är lätt att navigera sig igenom de olika funktionerna.

Publicerad:

Kassakort blir tidrapport

En av frågorna vi har fått är varför vi har valt att byta från kassakort till tidrapport. Ordet kassakort har sitt ursprung i den tiden när alla fyllde i sina arbetslösa dagar på ett papperskort. För någon som är ny på arbetsmarknaden beskriver ordet tidrapport på ett tydligare sätt vad det egentligen innebär. Därför håller nu Sveriges samtliga a-kassor på att byta ut ordet kassakort mot tidrapport.

Veckovisa tidrapporter

Vi har också fått in synpunkter kring sådant som medlemmar tycker är mindre bra med nya Mina sidor jämfört med de gamla. Dessa synpunkter handlar bland annat om att man nu fyller i tidrapporterna veckovis. Denna förändring beror framförallt på att man nu ska kunna få sin ersättning utbetald oftare. Självklart går det bra att istället fylla i och skicka in sina tidrapporter exempelvis var 14:e dag, men av säkerhetsskäl behöver man då signera med BankID för varje enskild vecka.

Tips när du fyller i din tidrapport!

Klickar du på ikonen framför respektive rad när du tidrapporterar fylls automatiskt veckans alla dagar i. Vill du ta bort dina val använder du ikonen som ser ut som ett suddgummi ovanför veckonumret.

Behöver jag göra en ny anmälan om arbetslöshet?

En annan synpunkt är att det ser ut som att man måste göra en ny anmälan om arbetslöshet trots att man redan gjort det tidigare i gamla Mina sidor. Har man redan gjort en anmälan om arbetslöshet som skickats till oss behöver man inte göra det igen. Är du osäker på vad som gäller för dig är du välkommen att höra av dig till oss via chatt eller meddelande i Mina sidor. Det går såklart också bra att ringa till oss.

Uppdaterad:
Kategorier: