Mina sidor - snabbaste vägen till pengarna

Fotograf: Mattias Häggström

Mina sidor är våra e-tjänster för dig som är arbetslös. För att logga in från dator behöver du en e-legitimation, från telefon eller surfplatta behöver du ett mobilt BankID.

Mina sidor hanterar och följer du hela ditt ärende direkt på webben. 

Utbetalning varje vecka - om du vill

På Mina sidor fyller du i din tidrapport för en vecka i taget. Du som har fått ersättning beviljad från oss kan fylla i och skicka in din tidrapport på måndagen och ha pengarna på kontot redan på torsdag samma vecka. Du bestämmer själv hur ofta du vill skicka dina tidrapporter - varje vecka, varannan eller en gång i månaden?

Beslut och brev direkt till Mina sidor

Eftersom kommunikationen mellan dig och oss sker digitalt skickar vi dina brev och beslut till Mina sidor. Du kan välja om du vill få ett e-postmeddelande, sms eller både och när du har ett oläst beslut, brev eller meddelande i Mina sidor.

Du behöver senaste versionen av Adobe Reader

Du behöver ha senaste versionen av Adobe Reader installerad för att kunna läsa PDF:er på Mina sidor. 

Ladda ner Adobe Reader genom att klicka på länken.

Så här loggar du in

Inloggningsrutan ligger högt uppe till höger på startsidan här på vår webblats.
Du kan också följa den här länken för att komma rätt.

Läs mer:

 • Mina sidor får du som användare hjälp av smarta frågeflöden som anpassar sig utifrån din situation när du ansöker om ersättning från oss. Med hjälp av dessa frågeflöden får vi in uppgifter från dig både snabbt och enkelt. Du fyller i och signerar dem med e-legitimation direkt från din enhet.

  En smart Att göra-lista kommer också att vägleda dig genom din ansökningsprocess. Den meddelar dig när du har något nytt du behöver göra eller skicka in till oss. Du kan också ladda upp både dokument och bilder inne på Mina sidor i stället för att mejla dem. Enklare både för dig och för oss. När du är klar med en uppgift landar den i din Har gjort-lista istället. På så sätt får du en tydlig överblick.

  Information i realtid

  Om vi behöver få in uppgifter från CSN eller Försäkringskassan i ditt ärende kommer vi att få det i realtid på Mina sidor. Du får själv se vilka uppgifter vi får in och du har möjligheten att kommentera dessa.

  Mejl eller sms (eller både och)

  Eftersom kommunikationen mellan dig och oss sker digitalt på Mina sidor får du ett sms eller ett mejl (eller både och) från oss när du får ett meddelande, har en ny uppgift på din Att göra-lista eller när vi vill påminna dig om något. Det gör att du hela tiden är uppdaterad kring vad som händer i ditt ärende och snabbt kan svara.

  Under rubriken Min profil på Mina sidor anger du hur du vill att vi ska meddela dig.

  Hör av dig om du undrar något

  Mina sidor är ett smart och tidseffektivt stöd för dig när du ansöker om ersättning. Har du frågor kan du alltid kontakta oss. Mejla från Mina sidor, ring oss eller chatta med oss på vår webbplats. Välkommen!

  Så här fungerar Mina sidor.pdf

 • För att logga in på Mina sidor behöver du någon form av e-legtimation. Det skaffar du hos din bank eller hos Telia.

  Vissa banker kallar e-legitimationen för BankID, men den fungerar på samma sätt. Ett Mobilt BankID är en e-legitimation som du laddar ner direkt till din telefon/surfplatta.

  Mobilt BankID för Mina sidor

  Om du vill kunna sköta dina a-kasseärenden från din telefon eller surfplatta behöver du ett Mobilt BankID.

  Om du har ett Mobilt BankID och loggar in i Mina sidor från din dator behöver du starta den BankID-app som du har laddat ner till din telefon eller surfplatta och knappa in din personliga kod. När du gjort det blir du automatiskt insläppt till Mina sidor på datorn.

  Hur skaffar jag e-legitimation?

  Logga in på din banks webbplats och följ de instruktioner som du får där.

  Läs mer om e-legitimation här.

  Jag kan inte logga in

  Det är din bank eller Telia som hjälper dig med support kring din e-legitimation.

  Via länkarna nedan kan du testa din e-legitimation och även installera/uppdatera den säkerhetsprogramvara som behövs.

  Testa e-legitimation

  Installera/uppdatera din e-legitimation

  Har du äldre operativsystem?

  Operativsystem som bland annat Windows XP, Mac OS 10.6 eller Linux får inte några nya säkerhetsuppdateringar och stöds därmed inte längre av BankID säkerhetsprogram. Därför behöver du uppdatera till ett nyare operativsystem eller gå över till Mobilt BankID.

  Frågor och svar om e-legitimation

  På bankernas och Telias gemensamma webbplats bankid.com finns en sammanställning av de vanligaste frågorna och svaren gällande e-legitimation.

 • För att kunna läsa allt på Mina sidor behöver din dator vara inställd för att tillåta pop-up-fönster. Så här ställer du in din dator rätt:

  Webbläsare Så här gör du
  Safari Öppna menyn och tryck på inställningar, klicka på fliken säkerhet och inaktivera "Blockera pop-up-fönster" under rubriken Webbinnehåll.
  Internet Explorer Öppna verktyg och tryck på internetalternativ, därefter på fliken Säkerhet. Bocka ur rutan "Aktivera blockering av pop-upfönster".
  Firefox Öppna verktyg och klicka på Inställningar, därefter på fliken Innehåll. Välj "Blockera pop-upfönster" ("Block pop-up windows) under Session.
  Google Chrome Öppna inställningar och tryck på Visa avancerade inställningar. Under fliken Innehållsinställningar väljer du "Tillåt alla webbplatser att visa pop-upfönster".
 • seFör att kunna logga in i Mina sidor behöver du godkänna kakor. Det gör du på inloggningssidan genom att bocka i "jag förstår" i rutan som dyker upp.

  Vad är en kaka?

  En kaka är en textfil som lagras i datorn hos den som besöker en webbplats. Det finns två slags kakor:

  En typ av kaka sparas under en längre tid i användarens dator.

  En annan typ av kaka, så kallad sessionskaka, som lagras tillfälligt under tiden som användaren besöker en webbplats. En sessionskaka lagras inte under någon längre tid i datorn, utan försvinner när webbläsarprogrammet (browsern) avslutas.
  Mina sidor använder enbart sessionskakor.

  Vad sessionskakor på Mina sidor används till

  Vid besök på Mina sidor skickas sessionskakan mellan användarens dator och Mina sidors webbserver för att bland annat underlätta navigering. Kakan försvinner efter avslutat besök. Mina sidor sparar ingen personlig information via kakor och informationen om besökaren kan inte spåras.

  Ställ in din dator för att acceptera kakor

  Inställning av kakor görs i webbläsaren. Inställningen kan göras så att kakor bara tillåts från en specifik plats (exempelvis Mina sidor).

  Så här gör du om du vill ställa in kakor från olika webbläsare

  INTERNET EXPLORER

  1. Klicka på Verktyg och välj Internetalternativ.
  2. Klicka på fliken Sekretess.
  3. Klicka på Platser.
  4. Skriv en webbadress till Mina sidor i rutan Webbplatsens adress och klicka sedan på Tillåt.
  5. Avsluta genom att klicka på OK.

  GOOGLE CHROME

  Som standardinställning accepteras kakor. Läs mer här om hur du hanterar kakor i Google Chrome.

  FIREFOX

  Som standardinställning accepteras kakor. Inställningar kan justeras och kontrolleras genom att:

  1. Klicka på Verktyg.
  2. Välj fliken Sekretess.
  3. Välj från listboxen "Firefox kommer att:" valet Använda anpassade inställningar för historiken.
  4. Markera rutan för Tillåt att webbplatser lagrar kakor för att tillåta kakor/cookies, Där går även att ange att kakor endast ska tillåtas för specifik webbplats, exempelvis Mina sidor.

  SAFARI

  1. Välj Inställningar.
  2. Välj Safari.
  3. Välj Blockera kakor.
  4. Välj Tillåt från aktuell webbplats (eller Tillåt alltid).
 • För att Mina sidor ska fungera bra måste din webbläsare vara inställd så att den tillåter att Javascript körs.

  Alla webbläsare har Javascript aktiverat som standard när man installerar dem. Sök i din webbläsare efter "Aktivera Javascript" för att lösa problemet. 

 • Webbläsare uppdateras regebundet och det gör därmed också kraven för vilka webbläsare som är kompatibla med Mina sidor.

  Nedan listar vi de webbläsare som vi genom test vet ska fungera väl med Mina sidor Andra versioner och webbläsare kan fungera, men de är inte testade.

  Chrome
  Edge
  Firefox 
  Safari 

  Om du har Google Chrome

  Chrome har en en säkerhetsfunktion som varnar när du vill öppna ett annat program från webbläsaren. Detta är normalt, men för att du ska kunna använda BankID behöver du välja Starta program.

  Vi rekommenderar även att du bockar för rutan Kom ihåg mitt val för alla länkar av samma typ. Läs mer om inställningar i Google Chrome här.

  Behöver du en annan webbläsare?

  Ladda ner Firefox, Google Chrome och Safari här

  Firefox

  Google Chrome

  Safari

 • För att Mina sidor ska fungera optimalt på din bildskärm rekommenderas 1024x768 som minsta skärmupplösning.

  Lägre upplösningar kan få följden att informationen inte får plats på skärmen och således blir förskjuten i höjd- och sidled.

 • Rensa från temporära filer när du sitter vid en offentlig dator eftersom Mina sidor visar personlig information.

  Det är information som PDF-dokument, betalningsspecifikationer och intyg som visas i Mina sidor. Webbläsaren kan spara en kopia på detta i sin temporära mapp. Vi rekommenderar därför att du alltid rensar webbläsarens temporära mapp när du har avslutat din session på en offentlig dator.

 • När det är många personer inne samtidigt på Mina sidor kan en aktivitet (formulär, flöde, tidrapport, meddelande) låsa sig. Det kan till exempel hända när Mina sidor startar upp igen efter ett tillfälligt stopp. För att lossa låsningen kan du prova nedan:

  I Mina sidor ska du först uppdatera/refresh webbläsaren, görs genom knappen F5 på tangentbordet eller genom att markera webbadressen och klicka Enter. Det finns även en ikon vid webbadressen som uppdaterar webbläsaren.

  Släpper inte låsningen ska du rensa webbhistoriken. Det görs på lite olika sätt beroende på vilken webbläsare du använder. Det finns bra information om hur du gör om du slår upp det i en sökmotor på internet. Kom ihåg att logga ut från Mina sidor innan du rensar webbhistoriken.

  Logga därefter in och se om låsningen släppt.

  Fungerar det fortfarande inte kan du prova att använda en annan enhet eller webbläsare. Vi rekommenderar dig att ta bort den påbörjade aktiviteten i Mina sidor och börja om för att vara säker på att eventuella skräptecken och trasig uppladdning inte skapar ytterligare problem.

  Om inget av ovan hjälper behöver du logga ut och vänta minst 20 minuter. Kontrollera att du är utloggad på alla enheter du använt för Mina sidor. Efter 20 minuter blir du automatiskt utloggad från servern och du ska kunna logga in igen och nå påbörjad aktivitet. Dock är det så att om låsningen sitter i din webbläsare hjälper det inte att bli utloggad från servern.

 • Jag kan inte logga in, vad gör jag för fel

  E-LEGITIMATION/BANKID som inte fungerar

  Om du upplever att din e-legitimation inte fungerar ska du i första hand kontakta utgivaren (din bank eller Telia), för support. Det finns ett antal testsidor där du kan testa om legitimationen fungerar (se länk nedan). Om den inte fungerar där ska du kontakta utfärdaren.

  Om den fungerar där och du har de senaste säkerhetsprogrammen nedladdade men du ändå inte kan logga in i Mina sidor ska du kontakta oss så att vi kan felanmäla problemet. Glöm inte att ange ditt personnummer.

  Testsida för e-legitimation

  Jag får upp en grå sida och kommer inte vidare

  Om du får upp en grå sida när du loggar in på din mobil eller din dator så har du privatsurfing (Privat/Inprivatae/Incognito) påslagen. För att Mina sidor ska fungera korrekt behöver du logga in utan att Inprivate-surfningen är påslagen.

  Prova att byta webbläsare

  Din webbläsare kan ställa till med problem vid inloggning eller signering av tidrapporter. Om du har problem rekommenderar vi att du byter webbläsare. Läs mer här

  Vilken enhet ska jag välja?

  När du loggar in på Mina sidor väljer du om du vill logga in med e-legitimation på den enhet du är på eller annan enhet. Om du har din e-legitimation (BankID) på den enhet du surfar ifrån ska du välja denna enhet, är din e-legitimation (ditt BankID) på en annan enhet än den du surfar ifrån väljer du på en annan enhet.

  Hur ställer jag in cookies?

  Det gör du under fliken Verktyg i din webbläsare, det är oftast länk eller en ikon uppe till höger på sidan, den kan se ut som ett kugghjul.

  Där går du vidare till Internetalternativ och därefter till Sekretess. Leta efter rubriken Platser. Där väljer du att tillåta cookies för Mina sidor.

  Läs mer om cookies

  Mina sidor säger att jag loggats ur

  Av säkerhetsskäl loggas du ut ur Mina sidor efter 20 minuters inaktivitet. Innan du loggas ut får du frågan om du vill logga ut eller inte.

  Om du inte svarar, och när 20 minuters inaktivitet har passerat, loggas du ut automatiskt.

  Mina sidor har låst sig, hur kommer jag vidare?

  Klicka på länken nedan för att läsa vad du kan göra om Mina sidor har låst sig.

  Om Mina sidor låser sig

  Hur läser och skriver jag ut PDF:er från Mina sidor?

  Du måste ha den senaste versionen av Adobe Reader installerad på din dator. För att skriva ut PDF:erna måste du först öppna dem och sedan välja Skriv ut.

  Om du har problem att öppna flera utbetalningsspecifikationer efter varandra rekommenderar vi att du loggar ur och loggar in igen för att öppna nästa dokument.

  Varför kommer jag inte till nästa steg när jag ska signera min tidrapport?

  Det kan bero på att du behöver godkänna cookies. Mina sidor använder temporära cookies som gör att all information försvinner efter att du loggat ut från Mina sidor. Du ställer in cookies i din webbläsare under Verktyg – Internetalternativ – Sekretess – platser. Där väljer du att tillåta cookies för minasidor.org.

  För att signera din tidrapport från telefon/surfplatta måste du öppna ditt BankID utan att logga ut från Mina sidor. Starta ditt Mobila BankID och fyll i din säkerhetskod. Därefer kan du återvända till Mina sidor. Då har  tidrapportenskickats.

  Varför finns påbörjade tidrapporter fast jag inte sparat några?

  Om du tryckt på bakåtknappen när du håller på att fylla i dina tidrapporter sparas de som ett utkast. Radera de utkast som är sparade för att kunna fylla i en ny tidrapport. Tänk på att använda den fram- och bakåtknapp som finns inne i Mina sidor i stället för den i webbläsaren.

  Jag hittar inte min tidrapport den här veckan. Var är det?

  Om du har gått in på sidan för tidrapporter och sedan av någon anledning lämnat sidan, så sparas det som ett utkast. Du hittar utkastet längst ner på förstasidan för Mina sidor. Om det står Ny tidrapport på det som ligger där kan det vara den vecka/de veckor du söker.

  Det finns flera påbörjade tidrapporter, fast jag inte sparat några. Varför?

  Om du tryckt på bakåtknappen när du håller på att fylla i dina tidrapporter sparas de som en påbörjad tidrapport även om du inte fått någon fråga om den ska sparas. För att kunna kunna skicka dem måste du fortsätta på de påbörjade tidrapporterna eller radera dem och börja på nytt. 

  Jag kan inte signera min tidrapport på telefon/surfplatta

  För att kunna signera din tidrapport från telefon/surfplatta måste du öppna ditt BankID utan att logga ut från Mina sidor. Starta ditt Mobila BankID och fyll i din säkerhetskod. När du har gjort det skickas tidrapporten iväg och du kan återvända till Mina sidor.

  Jag kan inte skriva ut mina utbetalningsspecifikationer

  För att du ska kunna göra det krävs det att du tillåter popupfönster. Läs mer här om hur du tillåter det.

  Jag har provat Mina sidor men ångrat mig. Vad ska jag göra?

  Om du av någon anledning skulle ångra dig måste du kontakta oss på a-kassan för hjälp.

  Behövs Java för att kunna se Mina sidor?

  Nej, Java används inte.

  Är Javascript nödvändigt?

  Ja, för många av Mina sidors funktioner behövs Javascript.

  Läs mer om Javascript här

  Kan jag surfa via Linux och Unix?

  Ja och nej. Du kan logga in i Mina sidor med Unix med alla typer av e-legitimation, däremot inte med Linux. För att kunna logga in i Mina sidor med ett Linuxsystem behöver du ett Mobilt BankID.