Om oss

A-kassan för Service och Kommunikation är en ekonomisk förening som organiserar medlemmar från nio olika branscher. Vi är en fristående del av Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Vår huvudsakliga uppgift är att betala ut ersättning till ersättningsberättigade medlemmar. Det innebär att du som medlem omfattas av en ekonomisk försäkring.

Under förutsättning att villkoren i försäkringen är uppfyllda får du via ditt medlemskap ett visst skydd mot inkomstbortfall om du skulle bli arbetslös.

Professionell kunskap hos personalen

Förutom försäkringen erbjuder vi professionell kunskap om hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar. Kunskapen kommer dig till del i alla de kontakter du har med oss om du blir arbetslös. 

Vi har bra handläggningstider och god tillgänglighet med telefontider varje vardag.

Vi är ett 40-tal anställda som sitter utspridda på fyra kontor runtom i landet. Kontaktuppgifter till oss hittar du här.

Ansök om medlemskap separat

För att kunna får ersättning från oss krävs att du är medlem.

Eftersom vi är en självständig enhet med myndighetsutövning måste du ansöka om medlemskap hos oss separat. Du blir inte automatiskt medlem i a-kassan när du går med i Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Ansök om medlemskap i vår a-kassa direkt här.

Publicerad: 2012-04-12 12:12, Ändrad: 2013-11-29 12:49

Stängt under påskhelgen

Nu på torsdag (Skärtorsdagen den 17 april) har vi endast telefontid på förmiddagen mellan klockan 9.00-11.00. Från och med tisdagen den 22 april (efter påskhelgen) öppnar vi telefonerna som vanligt igen klockan 9.00. Trevlig Påsk!

Talsvar är nedlagt - anslut dig till Internetkassan

Den 29 november försvann Talsvar från vårt tjänsteutbud. Anslut dig i stället till vår e-tjänst Internetkassan, så får du snabb åtkomst till dina uppgifter. Genom Internetkassan kan du dessutom deklarera dina kassakort direkt på datorn eller på din telefon. Avtalet hittar du under fliken "Blanketter".