Om oss

A-kassan för Service och Kommunikation är en ekonomisk förening som organiserar medlemmar från nio olika branscher. Vi är en fristående del av Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Vår huvudsakliga uppgift är att betala ut ersättning till ersättningsberättigade medlemmar. Det innebär att du som medlem omfattas av en ekonomisk försäkring.

Under förutsättning att villkoren i försäkringen är uppfyllda får du via ditt medlemskap ett visst skydd mot inkomstbortfall om du skulle bli arbetslös.

Professionell kunskap hos personalen

Förutom försäkringen erbjuder vi professionell kunskap om hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar. Kunskapen kommer dig till del i alla de kontakter du har med oss om du blir arbetslös. 

Vi har bra handläggningstider och god tillgänglighet med telefontider varje vardag.

Vi är ett 40-tal anställda som sitter utspridda på fyra kontor runtom i landet. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Växjö.

Kontaktuppgifter till oss

Ansök om medlemskap separat

För att kunna får ersättning från oss krävs att du är medlem.

Eftersom vi är en självständig enhet med myndighetsutövning måste du ansöka om medlemskap hos oss separat.

Du blir inte automatiskt medlem i a-kassan när du går med i Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Ansök om medlemskap i vår a-kassa direkt

Publicerad: 2012-04-12 12:12, Ändrad: 2015-01-02 08:29

Mina sidor stängda i helgen

Mina sidor är stängda i helgen för systemuppdateringar. Arbetet startar på lördag den 28 november klockan 8.00 och beräknas vara slutfört under eftermiddagen söndagen den 29 november.

Snabbare utbetalning med Mina sidor

Nu kan du som använder vår e-tjänst Mina sidor få din utbetalning samma vecka som du skickar in ditt kassakort.

Läs mer

Bor du i Stockholm och är arbetslös? Vi behöver din hjälp!

Vi håller på att utveckla vår e-tjänst Mina sidor för att göra den så bra som möjligt. För att lyckas med detta behöver vi våra medlemmars hjälp med att testa och utvärdera. Vill du vara med och påverka?

Läs mer

Problem med Chrome och IOS9 rättade

De tidigare problemen med Mina sidor för dig som uppgraderat din iPhone eller iPad till IOS9 är nu lösta. Det gäller även de problem du som använt dig av Chrome version 44-45 har upplevt.