Om oss

A-kassan för Service och Kommunikation är en ekonomisk förening som organiserar medlemmar från nio olika branscher. Vi är en fristående del av Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Vår huvudsakliga uppgift är att betala ut ersättning till ersättningsberättigade medlemmar. Det innebär att du som medlem omfattas av en ekonomisk försäkring.

Under förutsättning att villkoren i försäkringen är uppfyllda får du via ditt medlemskap ett visst skydd mot inkomstbortfall om du skulle bli arbetslös.

Professionell kunskap hos personalen

Förutom försäkringen erbjuder vi professionell kunskap om hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar. Kunskapen kommer dig till del i alla de kontakter du har med oss om du blir arbetslös. 

Vi har bra handläggningstider och god tillgänglighet med telefontider varje vardag.

Vi är ett 40-tal anställda som sitter utspridda på fyra kontor runtom i landet. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Växjö.

Kontaktuppgifter till oss hittar du här.

Ansök om medlemskap separat

För att kunna får ersättning från oss krävs att du är medlem.

Eftersom vi är en självständig enhet med myndighetsutövning måste du ansöka om medlemskap hos oss separat.

Du blir inte automatiskt medlem i a-kassan när du går med i Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Ansök om medlemskap i vår a-kassa direkt här.

Publicerad: 2012-04-12 12:12, Ändrad: 2013-11-29 12:49

Ändrade tider för kassakortsinlämning vid jul och nyår

Eftersom både jul och nyår ligger mitt i veckan i år förändras datumen för både inskick av kassakort och utbetalningar. Extra stora förändringar blir det för dig som ska skicka in kassakort för veckorna 50-51, och i synnerhet för dig som i dag deklarerar på papperskassakort.

Läs mer här

Inloggningsproblem i Mina sidor?

Om du har BankID på fil eller kort och problem att logga in i Mina sidor kan det bero på att du behöver uppdatera ditt säkerhetsprogram för BankID.

Läs mer här

Ändrade öppettider

Med anledning av att kommande storhelger ligger mitt i veckan har vi förändrade öppettider på a-kassan.

Läs mer

Nu fungerar Mina sidor med Internet Explorer 10 och 11

Efter helgens systemuppgraderingar fungerar nu Mina sidor med Internet Explorer 10 och 11. Du som tidigare har haft webbläsaren inställd i kompatibilitetsläge för att kunna se Mina sidor kan nu ta bort det. Nytt är också att du numera kan öppna PDF:er i både mobil och surfplatta.

Läs mer