Om oss

A-kassan för Service och Kommunikation är en ekonomisk förening som organiserar medlemmar från nio olika branscher. Vi är en fristående del av Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Vår huvudsakliga uppgift är att betala ut ersättning till ersättningsberättigade medlemmar. Det innebär att du som medlem omfattas av en ekonomisk försäkring.

Under förutsättning att villkoren i försäkringen är uppfyllda får du via ditt medlemskap ett visst skydd mot inkomstbortfall om du skulle bli arbetslös.

Professionell kunskap hos personalen

Förutom försäkringen erbjuder vi professionell kunskap om hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar. Kunskapen kommer dig till del i alla de kontakter du har med oss om du blir arbetslös. 

Vi har bra handläggningstider och god tillgänglighet med telefontider varje vardag.

Vi är ett 40-tal anställda som sitter utspridda på fyra kontor runtom i landet. Vi finns i Stockholm, Göteborg, Sundsvall och Växjö.

Kontaktuppgifter till oss

Ansök om medlemskap separat

För att kunna får ersättning från oss krävs att du är medlem.

Eftersom vi är en självständig enhet med myndighetsutövning måste du ansöka om medlemskap hos oss separat.

Du blir inte automatiskt medlem i a-kassan när du går med i Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Ansök om medlemskap i vår a-kassa direkt

Publicerad: 2012-04-12 12:12, Ändrad: 2015-01-02 08:29

Öppettider i påsk

På skärtorsdagen har vi telefonöppet mellan klockan 08.00-12.00. Långfredag till annandag påsk har vi sedan helt stängt. Vi finns åter på plats tisdagen den 7 april klockan 08.00.

Välkommen till Mina sidor!

De problem vi haft med överbelastning och långa svarstider i Mina sidor är efter intensiv felsökning avhjälpta. Nu fungerar tjänsten snabbt för dig som har en fungerande
e-legitimation/BankID. Vi hälsar både nya och gamla användare välkomna tillbaka Mina sidor - ett smidigt sätt att sköta sina a-kasseärenden på nätet.

Läs mer om Mina sidor

Vi utökar telefontiderna

Från och med den 2 mars kan du nå oss på telefon under en längre tid av dagen. Vi kommer att vara tillgängliga mellan klockan 08.00 och 16.00, måndag till fredag. Vi provar detta under en tremånadersperiod för att sedan utvärdera resultatet.

Läs mer

Har du lämnat in dina aktivitets- rapporter?

Nu är det hög tid att lämna in aktivitetsrapporterna till Arbetsförmedlingen. Senast den 14e ska de vara lämnade. Du lämnar dem på Arbetsförmedlingens webbplats www.arbetsformedlingen.se under fliken "För arbetssökande".

Läs mer