Om oss

A-kassan för Service och Kommunikation är en ekonomisk förening som organiserar medlemmar från nio olika branscher. Vi är en fristående del av Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Vår huvudsakliga uppgift är att betala ut ersättning till ersättningsberättigade medlemmar. Det innebär att du som medlem omfattas av en ekonomisk försäkring.

Under förutsättning att villkoren i försäkringen är uppfyllda får du via ditt medlemskap ett visst skydd mot inkomstbortfall om du skulle bli arbetslös.

Professionell kunskap hos personalen

Förutom försäkringen erbjuder vi professionell kunskap om hur arbetslöshetsförsäkringen fungerar. Kunskapen kommer dig till del i alla de kontakter du har med oss om du blir arbetslös. 

Vi har bra handläggningstider och god tillgänglighet med telefontider varje vardag.

Vi är ett 40-tal anställda som sitter utspridda på fyra kontor runtom i landet. Kontaktuppgifter till oss hittar du här.

Ansök om medlemskap separat

För att kunna får ersättning från oss krävs att du är medlem.

Eftersom vi är en självständig enhet med myndighetsutövning måste du ansöka om medlemskap hos oss separat. Du blir inte automatiskt medlem i a-kassan när du går med i Seko - Service- och kommunikationsfacket.

Ansök om medlemskap i vår a-kassa direkt här.

Publicerad: 2012-04-12 12:12, Ändrad: 2013-11-29 12:49

Utbetalning på fredag

Den här veckan sker utbetalningen på fredag till följd av att måndagen var helgdag.

Öppettider Valborgsmässoafton och 1 maj

Valborgsmässoafton, den 30 april, har vi telefonöppet för utlämnande av handlingar enligt lagen om offentlighet och sekretess mellan klockan 09.00-11.00. Den 1 maj har vi helt stängt. Den 2 maj är vi åter på plats och telefonen är bemannad mellan klockan 09.00-11.00.

Är du från Kronofogde- myndigheten?

Du som skickar ärenden och förfrågningar till oss från Kronofogdemyndigheten till ska skicka handlingarna till: A-kassan för Service och Kommunikation, Box 1149, 111 81 Stockholm.