Fotograf: A-kassan

Medlemsavgift

Det kostar 149 kronor per månad att vara enskild medlem hos oss. Du som också är med i facket betalar 140 kronor.

Du kan betala din avgift via autogiro, e-faktura eller via pappersavi. Vi rekommenderar autogiro. Tänk på att betala din avgift i tid. 

Autogiro

Välj att få din medlemsavgift dragen via autogiro varje månad så slipper du hålla reda på förfallodagar eller fylla i långa OCR-nummer. Med autogiro dras pengarna automatiskt från ditt konto och sätts in direkt på vårt. Autogiro kostar ingenting.

Sök på ordet A-kassa på din internetbank så hittar du oss. Uppge bankgironummer 5082-3434 som betalningsmottagare. Observera att avdraget endast kan göras från ett konto där du står som kontoinnehavare.

Om du inte kan ansöka om autogiro på din internetbank kan du fylla i och skicka in blanketten autogiromedgivande som du hittar längst ner på sidan och skicka den till oss.

E-faktura

Du som är internetbank-kund kan ansöka om att få en e-faktura från oss. Det är en elektronisk faktura som skickas direkt till din internetbank.

All betalningsinformation är förifylld när du öppnar fakturan för betalning - allt du behöver göra är att ange vilket konto beloppet ska dras ifrån samt signera betalningen. Du ansöker om e-faktura på din internetbank.

Sök på A-kassan för Service och Kommunikation för att hitta oss.

Pappersavi

I mitten av varje månad skickar vi en inbetalningsavi till den adress där du är folkbokförd. Den gäller för innevarande månad och ska vara inbetald senast den sista i varje månad.

Om är medlem i enbart a-kassan och saknar inbetalningskort så kan du skriva ditt 10-siffriga personnummer och 26 på slutet, ta inte med bindestreck som OCR-nummer. Plusgironumret är 968800-3.

Om du är ansluten till både a-kassan och förbundet kontaktar du Sekos medlemsavdelning på telefon 08-791 41 00 så hjälper de dig.

Tänk på att meddela din nya adress till Skatteverkets folkbokföringsregister om du flyttar. Vårt medlemsregister uppdateras via dem.

Betala i tid

Att betala avgiften i tid är en förutsättning för att du ska garanteras ett sammanhängande medlemskap - det upphör om det finns tre helt eller delvis obetalda medlemsavgifter vid ett månadsskifte.

Tänk på att det är du som medlem som ansvarar för att avgiften betalas i tid.

Om du inte har möjlighet att betala din avgift i tid är det viktigt att du kontaktar oss.

Lägre avgift för förbundsmedlem

Du som är medlem i både a-kassan och facket (Seko) betalar 140 kronor i månaden för ditt medlemskap hos oss.

Saknar du inbetalningskort?

Om du enbart är medlem hos oss och saknar inbetalningskort kan du skriva ditt 10-siffriga personnummer och 26 på slutet, ta inte med bindestreck som OCR-nummer. Plusgironumret till oss är 968800-3.

Du som är medlem hos både oss och förbundet måste kontakta Sekos medlemsavdelning på telefon 08-791 41 00 så hjälper de dig.

Autogiro

Här laddar du ner blanketten autogiromedgivande. Du kan också läsa vårt informationsblad om autogiro.

Läs mer om e-faktura

Läs mer om e-faktura på www.e-faktura.com, bankernas gemensamma informationssida.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Cecilia Lundqvist
Kategorier: